Jurnal: zilele 91-92

posted in: Ecologizări | 0
Dimineata ne uitam pe harta si observam ca spre Port Saint Louis nu este decat o autostrada. Ne calcam pe fire si pornim pe autostrada pret de vreo 8 km pana la Foss sur Mer, localitate intermediara. Daca pana acum am scapat de claxoane, soferii nu ne mai iarta si incasam vreo cinci-sase. Mergem snur si intr-o ora si jumatate suntem in Foss sur Mer. Intram la oficiul de turism si intrebam de un eventual drum secundar spre Ron. Ni se spune ca nu exista decat autostrada si ca va trebui sa luam autobuzul 2 care transporta si biciclisti. Parcurgem, astfel, cei 10 km pana la Port Saint Louis. Mai mergem vreo 5 km pe un dig, apoi trecem Ronul cu bacul in delta.

In mica localitate Salin de Giraud cerem informatii suplimentare despre un alt dig de vreo 18 km care ar trebui sa ne scoata la Saintes-Maries-de-la-Mer.

In delta domneste pacea si linistea. Fotografiem bivolii din rezervatie, pasari flamingo, egrete. Dupa vreo doua ceasuri de mers vedem o imensa colonie de flamingo care inroseste orizontul. Sunt prea departe ca sa ii putem fotografia.

Din partea opusa cerul se inegreste brusc.

Abia apucam sa ne luam hainele de ploaie si furtuna ne loveste atat de tare ca nu ma pot mentine pe bicicleta. Noroc ca nu tine decat un sfert de ora. Norii de ploaie dispar si ramanem doar cu vantul care ne usuca relativ repede. Pana la intrarea pe dig incurcam de mai multe ori cararile. Ploaia a inmuiat drumul de pamant si ne impotmolim de-a binelea. Renuntam sa mai inaintam si ne instalam cortul pe nisip.

Vantul care bate toata noaptea usuca drumul. La primele ore ale diminetii suntem doar noi doi si digul.

Dupa ora 10 incep sa apara primii biciclisti, apoi alergatori, drumeti de toate varstele inarmati cu binocluri si aparate foto.

Dupa sutele de kilometri de asfalt, digul si delta sunt un adevarat rai.


Călin.
 

——————————————————————————————————-
[detaliile proiectului]   [sponsori]   [sprijina proiectul]   [jurnal]   [Facebook]

Web resources read education research is what we don’t know hurting our children
Comments are closed.