Jurnal: zilele 83-86

posted in: Ecologizări | 0

Zilele 83-84 (22-23 mai 2013)

Chiar daca suntem la malul marii, soseaua urca pe coasta, iar vantul din fata ne ingreuneaza inaintarea. Pista pietonala lipseste iar soseaua este foarte ingusta.

Nu ne simtim prea bine cand masinile incetinesc in spatele nostru sa le faca loc celor care vin din sens opus. O buna bucata de zi se scurge in felul acesta.

Gasim cu greu un loc in care sa ne odihnim. In micile localitati prin care ne deplasam nu prindem internet. Ne aprovizionam cu cate ceva in graba si cautam cate un camping pentru inoptat. De cele mai multe ori trebuie sa deviem din drumul nostru, si tocmai seara cand suntem obositi.

 
 
Zilele 85-86 (24-25 mai 2013)

Si in aceste doua zile vantul isi face de cap. Dimineata ne imbracam cu toate hainele. Nu sunt mai mult de 16 grade. Peste toate acestea traficul devine din ce in ce mai intens. Zilnic trec pe langa noi mii de masini din ambele sensuri. Lucrul acesta ne oboseste mai repede ca la inceputul calatoriei.

In intersectii ne oprim, citim indicatoarele, masinile vajaie pe langa noi, ne facem semne, dupa care pornim robotic in directia cu care am cazut de acord. Din cand in cand ne privim ceasurile.

Astfel il intalnim pe Dario, suparat si el pe vant si praf, spunandu-ne ca nu poate impinge la bicicleta mai mult de 60 km pe zi.

A plecat de la Torino catre Santiago de Compostela si vrea sa se intoarca pe la Paris. Vorbeste foarte bine romaneste. A stat cativa ani prin Constanta, iar acum lucreaza cu multi romani. Seara tragem la acelasi camping. Sporovaim pana seara tarziu. Ne explica ca echipamentul si bicicleta l-au costat 2000 euro. Vorbim de etapele urmatoare si ne avertizeaza sa nu ne prinda noaptea in Marsilia. Portul nu are un renume tocmai bun. Ar fi bine sa-l tranzitam in timpul zilei.


Călin.
 

——————————————————————————————————-
[detaliile proiectului]   [sponsori]   [sprijina proiectul]   [jurnal]   [Facebook]

The national organization studentsfirst, founded by former https://pro-homework-help.com/ district of columbia schools chancellor michelle a
Comments are closed.