Jurnal: zilele 81-82

posted in: Ecologizări | 0

Ziua 81 (20 mai 2013)

De la ultima campare in cativa kilometri suntem in Monte Carlo.

Aici se schimba arhitectura. Apar cladiri cu 20-30 de etaje. Orasul este in plina amenajare pentru Grand Prix-ul de Formula 1 ce va avea loc duminica, 26 mai. Sute de schele se impletesc pe tot golful. Vor sustine tribuna de unde poate fi privita cursa. Intram pe tot felul de culoare amenajate unde indicatoare ne trimit catre partea cealalta a orasului. Ne ia ceva timp sa iesim din acest labirint.

 
Dupa amiaza intram in Nice.

Aici apetitul pentru miscare este la maxim. Pista pietonala si pentru biciclete atinge o latime de 10-12 m (cat un bulevard) si se intinde pe kilometri intregi. Daca nu alergi, nu esti pe bicicleta sau pe role, daca nu faci gimnastica, nu esti la Nice. Sunt prezente la antrenament si cluburile de atletism. Ii deosebesti usor de amatori.
Aici miscarea este ridicata la rang de preocupare.

 
 
Ziua 82 (21 mai 2013)

Marsaluim cu soarele in cap reluand sirul kilometrilor care ne apropie de tinta.

Spre seara ajungem in Cannes, cum nu se poate mai bine. Nimerim in plin festival al filmului.

Strazi bolcate, echipaje de politie, mare de oameni, atmosfera de sarbatoare.

Siruri de oameni se inghesuie sa vada cand ies vip-urile din hotel. La Cannes, lume buna, staif, creiere, frumuseti tulburatoare, stil.

De la distanta vedem actori, regizori, oameni de film, pasind pe covorul rosu catre Palatul Festivalului. Ii distingem pe Michael Douglas, Belini, Sharon Stone, Matt Damon, Cristian Mungiu.

Lumea este in delir. Sute de aparate de fotografiat se declanseaza la aparitia limuzinelor Renault. Pluteste ceva in aer.


Călin.
 

——————————————————————————————————-
[detaliile proiectului]   [sponsori]   [sprijina proiectul]   [jurnal]   [Facebook]

Connecting cellphones one of the real advantages of the voip system is maintenance, seher proessaywriting.org/ says
Comments are closed.