Jurnal: zilele 77-80

posted in: Ecologizări | 0

Zilele 77-78 (16-17 mai 2013)

16 mai e zi de repaus. Cu o seara inainte ne oprim in campingul din Loano. Ploua toata noaptea si a doua zi pana dupa amiaza. Intra apa in cort, ne uda sacii de dormit si o parte din echipament. In zadar uscam cate ceva doua-trei ceasuri, seara ne ploua din nou. Dimineata pornim la drum cu echipamentul ud. Vantul bate puternic din fata. Ne uscam din mers. La amiaza punem sacii la soare. Au capatat un miros de caine plouat. Ca si noi.

 
 
Ziua 79 (18 mai 2013)

Ne indreptam catre Sanremo. Mergem pe o pista lata amenajata si pentru pietoni si pentru biciclisti. Ploua in rafale. Cu toate acestea pista este plina de alergatori si ciclisti. Sunt atat de multi de parca ar lucra in schimburi.

In 15 km ne udam si ne uscam de mai multe ori. Ajungem in Sanremo noaptea, pe ploaie. Nu vedem mai nimic din oras. Intr-un camping fara iarba instalam cortul pe pavele. Somn usor!

Ziua 80 (19 mai 2013)

In drum spre granita cu Franta vizitam o gradina botanica privata cu peste 3000 de specii de cactusi care se bucura de un micro-climat unic in zona.

Ni se explica ca aceasta pasiune a fost transmisa de la tata la fiu.

In 2012 gradina primeste titlul de cel mai frumos aranjament de gen din Italia.

https://www.homework-writer.com difference, the researchers incorporated data from city social-service agencies, crime statistics, u. jpg”>

Ne continuam drumul spre Ventimiglia unde intr-o piata sunt adunati cateva sute de biciclisti de toate culorile, imbracati de carnaval, etaland biciclete transformate si costume de toate soiurile. Ne invartim un sfert de ora printre ei, facem cateva fotografii, imbatandu-ne si noi cu aceasta atmosfera de balci.

Dupa inca o ora de mers suntem la granita cu Franta.

Aici atingem 2000 km. In Menton cautam fara succes un loc sa scriem jurnalul. Colac peste pupaza, cele doua campinguri pe care le-am vazut pe harta sunt inexistente. Nu putem merge mai departe. Ne odihnim pe o banca in parc. Asa ne trezim pe cap cu Dirk, medic belgian, bautor inrait si amator de sport. Vine inspre noi cu nasul julit si sticla de vin in mana vrand sa ne ia in brate de-a dreptul. Dupa ce spune ca ne plateste o camera de hotel nu se lasa pana nu-mi examineaza piciorul. Scoate din rucsac un laptop vrand sa ne arate fotografii de la triatlonul unde pretinde ca si-a julit nasul. Scula n-are baterii, asa ca ne povesteste cum au fost cei 3 km de inot, unde domniei sale i s-a dus crema de pe fata si soarele i-a belit nasul. La despartire ne alegem cu cate o pupatura apasata si ne indreptam spre plaja ochind un loc in care am putea sa inoptam.

Dupa vreo ora de cotrobait o domnisoara ne explica unde gasim un restaurant inchis de vreun an in curtea caruia am putea sa ne strecuram si sa punem cortul. Zis si facut. Dimineata o stergem la ora cinci.


Călin.
 

 
ADDENDUM

Am parcurs jumatate din distanta pe care ne-am propus-o cand am demarat acest proiect. Au fost 80 de zile frumoase si grele, cum spune stereotipul. De la 2000 de kilometri departare de casa le transmitem inca o data multumiri sponsorilor care au facut posibila aceasta calatorie:

, Falticeni
Asociatia Parintilor a colegiului tehnic “Mihai Bacescu”, Falticeni
, Falticeni
Asociatia Club Sportiv Universitatea, Iasi
Asociatia Sportiva a colegiului tehnic “Mihai Bacescu”, Falticeni
Asociatia Sportiva Colegiul “Vasile Lovinescu”, Falticeni
Asociatia Sportiva Nicu Gane, Falticeni
BOTUSANU COM SRL, Falticeni
BUJY EXCHANGE SRL, Falticeni
Cabinet Medical Individual chirurgie generala si vasculara Morosanu I. Corneliu, Iasi
Cabinet proiectare Lena Pricopoaia, Falticeni
FARMACIA MORPHEUS, Falticeni
FORSILVA SRL, Falticeni
, Falticeni
, Iasi
PHARMAPLUS SRL, Falticeni
ROGELYA PROD SRL, Falticeni
, Falticeni
, Falticeni
SIMOS COM SRL, Falticeni
, filiala Suceava
, Atlanta, USA
, Falticeni

——————————————————————————————————-
[]   []   []   []   []
.

Comments are closed.