Jurnal: ziua 76

posted in: Ecologizări | 0

Ziua 76 (15 mai 2013)

Asfalt tango. Aceasta este ziua in care il intalnim pe calatorul de 5 stele. Are 32 de ani si il cheama Ignacio Dean.

Este spaniol si desi nu a parcurs decat 2000 de kilometri, a pornit sa faca inconjurul Terrei. Este din Malaga si cu toate ca in Spania a facut mai multe pauze pe la prieteni, Franta a traversat-o fara repaus parcurgand intre 40 si 50 de kilometri pe zi. Ne spune ca in curand o s-o lase mai moale intrucat asfaltul e dur si ii solicita articulatiile. Isi doreste sa ajunga cat mai repede in zona muntoasa, unde spera ca noaptea se va odihni mai bine.

Isi cara echipamentul intr-o remorca de bicicleta. Cand s-a intalnit cu Ionel s-au oprit amandoi instantaneu. Razand, i-a spus ca a plecat intr-o plimbare de 4-5 ani, desi nu are suficienti sponsori. Europa este partea cea mai usoara, apoi urmeaza vize, alte monezi, alte obiceiuri, popoare necunoscute si o mare presiune psihica, cea a singuratatii. “Nu efortul fizic este problema, ci aici (ne spune ducandu-si mana la cap) aici e problema!. Daca rezist psihic duc la bun sfarsit calatoria.”

Dupa amiaza ne intalnim cu Roberto, care locuieste in Bobbio (oras prin care am trecut) si care a pornit spre Santiago de Compostela – fiti atenti – cu o viteza de 50 de kilometri pe zi sau mai mult!

N-a plecat decat de patru zile, si desi il avertizam ca merge prea mult, ne spune ca deocamdata si-a cusut doar besicile, si ca altceva nu-l supara. Are de parcurs 2000 de kilometri si are la dispozitie doar 40 de zile. Socoteala simpla la cei 50 de ani ai lui.

Cu masina a fost de patru ori in Romania si a stat mai multe zile in Suceava si Maramures.


Călin.
 

——————————————————————————————————-
[detaliile proiectului]   [sponsori]   [sprijina proiectul]   [jurnal]   [Facebook]

Enter the ipwr superpack giveaway today by charles starrett friday, june 12, 2009 if you haven’t yet entered our ipwr superpack giveaway, there’s still time to do so
Comments are closed.