Jurnal: zilele 66-68

posted in: Ecologizări | 0

Zilele 66-67 (5-6 mai 2013)

Dormim la cort pe marginea soselei si ne ploua toata noaptea. Dimineata strangem cortul pe ploaie, ne luam pelerinele de la Tasuleasa si plecam spre Mantova. Dupa vreo 10 km scapam de furia ploii, iese un soare calduros si ne uscam gratis.

Mantova este unul din cele mai frumoase orase pe care le-am vazut pana acum in Italia. Ne pierdem in aglomeratie. Vitrine cu bijuterii, esarfe, vinuri, cafenele mici si cochete, lume relaxata, multi pensionari.

Suzane, o distinsa doamna din Danemarca, vrea sa stie DE CE? De ce facem aceasta calatorie? Ii explicam care este scopul calatoriei noastre, este fascinata dar in acelasi timp ne spune ca ne-am ales un gen de calatorie prea grea si ca ar fi bine sa avem grija de sanatatea noastra.

Ne asezam la un ceai. Cerem de la barman parola pentru conexiunea Wi-Fi si scriem jurnalul. Dupa amiaza ne aprovizionam, ca de obicei, de la un supermarket, dupa care ne asezam sub peretii magazinului pe un izopren si bem un iaurt. In acest timp apare un pusti pe bicicleta, se opreste in fata noastra, ne priveste lung si ne intreaba:
– Sunteti obositi?
Il cheama Denis si ne marturiseste ca a auzit despre oameni care calatoresc pe distante lungi, dar ca nu i-a vazut niciodata cu ochii lui si n-a stat de vorba cu ei. Nu se mai desprinde de noi. Ne spune ca are colegi romani in clasa si ca o sa le spuna despre aceasta intalnire. Ii dam o carte de vizita si facem fotografii.

 
 
Ziua 68 (7 mai 2013)

Astazi am luat o decizie grea.
 

Am mers pana acum 1200 km cu un picior umflat si e clar ca in ciuda sperantelor de mai bine situatia nu se va schimba in urmatoarele saptamani. Pe parcursul zilei il ung de mai multe ori cu alifii, noaptea pun cataplasme si dorm cu piciorul pe rucsac. Nu stiu care ar fi consecintele daca as continua in felul acesta. Am tot amanat acest moment, insa astazi am cumparat o bicicleta.

Voi micsora uzura mecanica a piciorului inlocuind miscarea repetitiva cu miscarea ciclica, fara impact cu asfaltul.
Ionel va continua sa mearga pe jos iar eu il voi insoti pe bicicleta. Cand am plecat de acasa nu m-am gandit ca voi ajunge aici, dar trebuie sa ma adaptez si acestei situatii ca sa continuam calatoria. Acest accident i se putea intampla oricui. Sper ca aceasta nedorita dar necesara schimbare de plan sa nu dezamageasca pe cei care ne urmaresc calatoria.

Intalniri.
In drum spre Cremona ne intalnim cu Vlad si Ana, doi falticeneni stabiliti de mai multe luni in Italia.

Cand ii intrebam cum s-au adaptat nu a urmat decat un oftat prelung. Schimbam cateva cuvinte pe marginea soselei, discutam despre prieteni comuni minunandu-ne de ce mica e lumea si ne bucuram de aceasta intalnire neasteptata.
Dupa inca 10 km ne intalnim cu un tanar din Dublin, pe nume Dean, a carui bicicleta incarcata cantareste peste 50 kg si care merge de unul singur in India.

Calatoreste fara un program riguros, uneori pedaland si doua saptamani fara pauza. Ne spune ca in Nisa s-a odihnit 4 zile, timp in care a vizitat orasul. Crede ca va ajunge in India in luna septembrie. Campeaza cam la fel cum o facem si noi. Totusi nu se poate opri sa ne intrebe cum ne spalam hainele si unde facem dus.


Călin.
 

——————————————————————————————————-
[detaliile proiectului]   [sponsori]   [sprijina proiectul]   [jurnal]   [Facebook]

Through the extension’s options, you can also include a few shortcuts to save you time, such as sig1 to insert your primary signature and sig2 for your secondary signature
Comments are closed.