Jurnal: zilele 57-59

posted in: Ecologizări | 0

Ziua 57 (26 aprilie 2013)

Urmarim linia serpuinda a soselei intr-un ritm mecanic, absent. Parca suntem miscati de cineva impotriva vointei noastre.

Din aceasta amorteala ne scot ei, James si Linda, printr-un ocol scurt cu bicicletele.

Suntem pe soseaua intalnirilor. James este britanic, iar Linda canadianca. S-au intalnit in Vancouver, loc din care au inceput aceasta calatorie (fara tinta). “We are on the road!” Se gandesc ca ar putea ajunge in China. Le povestim despre celalalt cuplu de biciclisti. Se gandesc ca i-ar putea intalni. Linda este miniona, firava si ne miram cand aflam ca bicicleta ei are 40 kg cu tot cu bagaj. Parcurg 100 de km pe zi, sase zile pe saptamana, a saptea odihnindu-se. Le lasam o carte de vizita si ne spun ca vor trece prin Romania.

 
 
Ziua 58 (27 aprilie 2013)

In Eraclea ne oprim la un bar sa scriem jurnalul.

Un tip inalt cu alura de sportiv, purtand un windstoper marca The North Face, se arata interesat de calatoria noastra. Il cheama Nicola si ne bombardeaza cu o droaie de intrebari. Apoi ne determina sa ne schimbam drumul catre Venetia spunandu-ne ca pe laguna este mai putin trafic, avem campinguri si peisajul este mai frumos. Astfel, va trebui sa traversam 2-3 km cu vaporasul de la Punta Sabioni la Venetia. Dupa ce se asigura ca asa vom face insista sa ne plateasca ceaiul si ne despartim spunandu-ne ca ne va urmari aventura pe internet.

 
 
Ziua 59 (28 aprilie 2013)

Dupa camping, cu haine spalate agatate de rucsac si puse pe dromader, ne indreptam spre Punta Sabioni, de unde luam un vaporas pana la Venetia.

Trebuie sa va spunem ca Venetia nu este chiar in drumul nostru si daca nu foloseam varianta cu vaporasul ar fi trebuit sa facem un ocol de 15 km. Adaugand timpul pentru vizitarea orasului, ne-ar fi luat o zi intreaga.

Venetia este fascinanta, uluitoare, ti se taie respiratia. Nu gasesc energia necesara sa fac in acest jurnal telegrafic o descriere. Este foarte aglomerata. Privind miile de oameni ai impresia ca fiecare a venit aici sa devoreze o bucata de istorie.

Ne strecuram prin multimea agitata peticindu-ne si noi existenta in graba cu acest peisaj unic.

Seara innoptam in Mestre intr-un camping sinistru de scump dupa o Venetie in fuga.


Călin.
 

——————————————————————————————————-
[detaliile proiectului]   [sponsori]   [sprijina proiectul]   [jurnal]   [Facebook]

Es diese sollte möglichst alle staaten erfassen und eine weltweite geltung der gemeinsamen normen und regeln anstreben
Comments are closed.