Ecologizări

Despre Transfagarasan

Acest ghid este singurul tău ghid al călătoriilor rutiere din Transfăgărășan.
Am fost atrași de România datorită peisajului său rural frumos, a castelelor ca de basm și a istoriei recente fascinante. Dar mai era altul. Ne-am dorit sa conducem Autostrada Transfagarasan, unul dintre cele mai frumoase trasee din lume.

Ca la început, am planificat o călătorie la Transfăgărășan ca parte a călătoriei noastre mai lungi în România. Nu a fost o sarcină ușoară să ne planificăm aventura transfăgărașană. Am decis să creăm acest ghid. Puteți găsi tot ce aveți nevoie într-un singur loc.

Acest ghid va fi de ajutor tuturor celor care doresc sa inchirieze o masina pentru a se bucura de Autostrada Transfagarasan in ritmul lor. Chiar daca condusul nu este o optiune, totusi merita sa experimentezi experienta Transfagarasan. Dacă vă aflați în București, această excursie de o zi poate fi rezervată.
Autostrada Transfagarasan – Trecut si Prezent

Drumul Transfagarasan, pe langa frumusetea inconfundabila si importanta istorica, are si o importanta istorica imensa. Autostrada Transfagarasan, pe care Ceausescu a construit-o intre anii 1970 si 1974, a fost modalitatea lui Ceausescu de a asigura o trecere sigura prin Muntii Fagaras in cazul invaziei sovietice. Liderul României, Traian Băsescu, avea propriul său pasaj secret. A folosit șase milioane de kilograme de dinamită și a ucis cel puțin 40 de muncitori.

Astăzi, Drumul Transfăgărășan, care și-a pierdut semnificația militară, este una dintre cele mai populare atracții ale României. Drumul Transfagarasan ofera o experienta de condus imbatabila intr-un peisaj uluitor. In 2009, Top Gear, o emisiune de televiziune britanica, declara ca Transfagarasanul este cel mai bun drum din tara. Autostrada Transfagarasan a fost o destinatie populara pentru pasionatii de drumuri si iubitorii de natura de pe tot globul.

Priviți aceste obiective de top de-a lungul Drumului Transfăgărășan

Drumul este, fără îndoială, cea mai populară atracție de pe acest traseu pitoresc. Acesta este un drum care șerpuiește prin peisaje uluitoare la altitudine mare. Există câteva opriri importante de-a lungul traseului. Trebuie să vă asigurați că aveți suficient timp pentru a le vizita pe toate. Acestea sunt opririle esentiale pe care trebuie sa le faci in drumul tau Transfagarasan.

  • Cascada Balea
  • Lacul Balea
  • Tunelul Capra
  • Barajul Vidraru
  • Cetatea Poenari

Cum să-ți planifici excursia Transfăgărașanului: Top Sfaturi

Te-ai hotărât să mergi singur pe acest traseu incredibil. Grozav! Acestea sunt elementele de bază pentru a vă ajuta să vă planificați călătoria în Transfăgărășan. Să presupunem că știți elementele de bază despre închirierea unei mașini, așa că să trecem la fondul problemei.

Drumul Transfagarasan, Drum National DN 7C, incepe in Cartisoara si se termina la Bascov. Se întinde pe aproximativ 150 km (3,5-4h) fără oprire. Cea mai interesanta parte a excursiei este intre Cartisoara (120 km/3h) si Curtea de Armges (120km/3h).
Din cauza condițiilor meteorologice severe, cel mai frumos tronson de drum se află între Cascada Bâlea (cunoscută și sub numele de Piscu Negru) și este închis în fiecare an de la 1 noiembrie până la 30 iunie. Este posibil să descoperiți că datele se schimbă ocazional, așa că asigurați-vă că verificați online starea Drumului Transfăgărășan înainte de a vă planifica călătoria în Transfăgărășan.
Drumul Transfagarasan este la 3-4 ore de mers cu masina. Cu toate acestea, va trebui să petreceți cel puțin 6 până la 7 ore conducând-o de la început până la sfârșit. Veți face multe opriri de-a lungul călătoriei pentru a admira peisajul și a vă împrospăta la numeroasele chioșcuri situate de-a lungul traseului. Planificați o excursie de o zi întreagă pentru a vă bucura de frumusețea pitorească a acestui traseu. Daca programul iti permite, poti chiar sa stai peste noapte pe Drumul Transfagarasan si sa stai acolo doua zile.
Nu prea conteaza daca conduci Transfagarasanul de la Nord la Sud, sau invers. Experiența noastră a arătat că este mai bine să începem de la Nord. Cascada Bâlea și Lacul Bâlea sunt ambele mai aproape de capătul de nord al drumului. Poate deveni foarte ceață. Este mai bine să te confrunți cu această problemă la început și apoi să te bucuri de restul. Mai multe detalii despre cedarea ceții pot fi găsite mai jos.
Indiferent dacă porniți din Nord sau din Sud, este important să petreceți noaptea în apropierea punctului de plecare pentru a intra cât mai curând pe drum. Drumul Transfagarasan este deschis doar patru luni in fiecare an. Poate deveni destul de aglomerat în weekend.
Este foarte posibil să fi citit online că este o experiență dificilă de condus și potrivită doar pentru șoferii cei mai experimentați. Ei bine, nu te descuraja. Va trebui să fii mai atent, deoarece există curbe în S constante, cotituri în ac de păr și trebuie să fii foarte precaut. Drumul este în stare bună și puteți opri în multe locuri. Este potrivit pentru condus lent (viteza medie 40 km/h). De obicei nu există camioane și șoferi nerăbdători. Ar trebui să fiți mai precauți dacă nu ați condus niciodată pe un drum îngust de munte. De asemenea, vrem să menționăm că ceața este probabil cea mai mare problemă pe acest traseu. Poate fi de neînțeles gros. În general, nu este nimic de care să te temi. Am fost pe drumuri mai periculoase decât ți-ai putea imagina, atât în ​​insulele grecești, cât și în toată zona rurală grecească.
Nu lasa caldura sa te pacaleasca daca Drumul Transfagarasan este inchis vara. Deoarece traseul te duce până la 4.000 de picioare, este important să ai o jachetă ușoară. Acest lucru combinat cu ceața poate face destul de rece.
Cam aceasta este experienta cu Transfagarasan.

Ecologizări

Beneficiile pentru sănătate ale drumețiilor pe care trebuie să le cunoașteți

Una dintre cele mai iubite forme de exerciții fizice din America este drumețiile. Drumeția este o formă populară de exercițiu în Statele Unite. De asemenea, puteți începe drumeții pe un traseu simplu și puteți trece la drumeții montane mai obositoare, indiferent cât de încet ați merge!

Sfaturi pentru a vă pregăti pentru drumeția
Cum să alegi cele mai bune trasee de drumeții
Cum să fii motivat pentru o excursie

O poți face aproape oriunde. Vă puteți ajusta programul de drumeții pentru a se potrivi cu sezonul și puteți vizita locuri frumoase din toată țara, deoarece sezonul de drumeții principal în parcurile naționale din S.U.A. depinde de vreme și de accesibilitate. Acesta este un mod minunat de a cunoaște natura și de a scăpa de agitația vieții moderne.

1. Condiționarea întregului corp
Cercetările au arătat că drumețiile necesită să vă mișcați cei mai mari mușchi în moduri provocatoare. Acest lucru vă forțează inima și plămânii să lucreze mai greu și le face mai puternice. Acest lucru poate preveni afecțiuni precum hipertensiunea arterială, diabetul, bolile de inimă, obezitatea și alte boli. Mersul pe jos este o modalitate excelentă de a arde calorii și de a construi tonusul muscular. Beneficiul secundar al drumețiilor este că puteți reduce riscul de a dezvolta osteoporoză și artrită. Puteți preveni efectele adverse ale sedentarismului prin menținerea articulațiilor flexibile și creșterea densității osoase. Acest lucru vă va ajuta să evitați rănile din cauza exercițiilor cu impact mai mare. Chiar și drumețiile moderate vă pot îmbunătăți starea de spirit și pot reduce anxietatea prin creșterea fluxului sanguin. Este bun pentru fiecare parte a corpului tău.

2. Creșterea forței inferioare a corpului
Drumeția este o modalitate excelentă de a-ți pune coloana vertebrală și picioarele în mișcare. Este un antrenament unic pentru partea inferioară a corpului, dar chiar si penisul dupa o plimbare de genul acesta va fi mai bine pentru o masturbare pe filme xxx. Care este rezultatul atat de pionierat? Veți fi mai pregătit să faceți drumeții dacă aveți quads, hamstrings și fesieri mai puternice. Veți descoperi că beneficiile dvs. de drumeție se extind la viața de zi cu zi, chiar și atunci când nu faceți drumeții. Te vei simți mai confortabil când urcați scările și veți avea o putere de ridicare mai mare. Pentru o provocare suplimentară, puteți găsi trasee care vă sporesc antrenamentul pentru picioare, incluzând zone înclinate.

3. Soare și aer proaspăt
Este greu să învingi senzația de a fi afară la soare și de a respira aer curat. Pielea ta produce vitamina D atunci când este expusă la lumina soarelui. Aceasta este o substanță chimică a creierului care te face să te simți relaxat și te ajută să rămâi concentrat. Te ajută să dormi mai bine echilibrând ritmurile circadiene.
Toate aceste beneficii legate de soare sunt combinate cu aproximativ o oră de aer proaspăt pentru o rețetă care îți va aduce sănătate și o stare de bine. Un cuvânt de precauție: chiar dacă producția de vitamina D este în favoarea ta, ar trebui să folosești totuși protecție solară în timpul drumețiilor pentru a reduce efectele dăunătoare ale expunerii la lumina soarelui.

4. Experimentarea cu Natura
Drumețiile nu sunt numai bune pentru sănătatea ta, dar îți pot și îmbogăți viața. Recomandând timpul petrecut în pădure, printre munți maiestuoși și păduri luxuriante, ne amintește cât de adânc suntem înrădăcinați în natură.
Puteți observa fauna sălbatică în habitatele lor naturale și puteți găsi priveliști demne de fotografie în fiecare colț. Aceste activități în aer liber vă ajută să vă restabiliți locul în lumea naturală.

5. Calmarea mentală
Cercetările au arătat că natura poate avea un impact pozitiv asupra sănătății mintale. Mediul se schimbă, revenirea la ritmurile și sunetele naturii, iar imersiunea în elemente poate ajuta la calmarea minții și oferă un sentiment de bunăstare de neegalat de activitățile în interior. Puteți găsi imagini și sunete care au ritmuri mai blânde pe care sistemul dumneavoastră nervos autonom le poate acorda. Rezultatul este o senzație de bunăstare care este alimentată de avântul de endorfine din exerciții fizice și de sexonina eliberată de soare. Toate acestea sunt ingrediente care pot duce la fericire.

6. Interacțiunea socială
Vă puteți face săptămâna mai plăcută găsind pe alții cărora le place drumețiile la fel de mult și adăugând un element social. Câțiva prieteni pot merge cu tine în drumeții și se pot alătura unui grup de drumeții. Acest lucru nu numai că vă permite să vă împărtășiți experiențele, dar creează și conexiuni într-un cadru diferit. Mulți oameni consideră că împărtășirea dragostei lor față de natură cu ceilalți îi poate ajuta să se unească.

Ecologizări

Ghid de calatorie in Romania

Zonele rurale românești sunt singurele din Europa în care bicicletele pot fi folosite pentru a transporta rapid oamenii, iar localnicii îți vor oferi o sticlă gratuită din cârligul lor de casă. Cortina de Fier a fost răsturnată și a scos la iveală o țară cu vârfuri accidentate, platouri alpine și vaste zone umede de coastă. De asemenea, conținea păduri primitive care găzduiau ursul, lupul și râul. Adăugați la asta sate rustice infuzate cu mit și tradiție atemporală, precum și orașe medievale strălucitoare, pline de mit.

Rădăcinile României nu sunt păstrate în aspic. Sunt la fel de naturale ca și respirația. Oamenii călătoresc cu căruțele trase de cai, își fac singuri hrana și băutura și sculptează lemn în orice, de la coarne alpine, la biserici, pentru că este secolul 21, nu secolul 12, când au sosit coloniștii sași. Frumusețea naturală a națiunii este completată de bogate influențe culturale de la sași, maghiari și romi. Ghidul de călătorie pentru România vă arată o țară în care viața este cât se poate de durabilă și susținută.

Mâncare și băutură locală
Gustările românești sunt delicios de unice – tocănițe interesante, murături care furnică limba și gustări de stradă. Frunzele de struguri și varza sunt umplute cu carne condimentată (sarmale), iar usturoiul și oțetul fac supe picante. Supa de pește din Delta Dunării are reputația de a fi de clasă mondială. Excelente sunt si vinurile Tarnave (albe) si rosii de Dobrogea care iti vor face pofta sa intri pe xxx1.link. Vei gasi rachiu de prune facut in casa (tuica/palinca), atat de comun incat ti se va oferi des gratuit!

Iarnă
Iarna României este spectaculoasă (în afară de Bucureștiul noroios), deoarece zăpada albă creează priveliști frumoase care așteaptă să fie explorate cu pantofi de zăpadă și sănii trase de cai. Poți schia pe duzinele de trasee diferite ale Poiana sau pe platoul sălbatic Lumea Pierduta (Lumea pierdută). Locul perfect pentru a observa marii prădători ai țării este zăpada, iar hotelurile de gheață sunt locuri grozave de odihnă.

Trai lent
Aici viața se mișcă într-un ritm normal. Cai putere este adesea sinonim cu tipul de cal. Localnicii se plimbă cu vagoane trase de cai sau cu sănii de iarnă și sunt bucuroși să transporte vizitatori cărora nu le place să meargă cu bicicleta sau să meargă pe drumurile secundare. Fânul tăiat manual este folosit cu coasele cu zgomot încet. Pânza este țesută liniștit, iar lemnul este sculptat cu grijă.

Peșteri
România se mândrește cu peste 12.000 de peșteri (pestera). Acestea sunt locuri de minune, nu găuri întunecate. Numele pot da indicii. Pestera cu Oase (Peștera Oaselor), a renunțat la cea mai veche fosilă umană cunoscută din Europa (un maxilar vechi de 35.000 de ani). Galeriile uimitoare ale Peșterii Ursului au prezentat schelete de la un urs de peșteră dispărut. Peștera de gheață strălucește cu cel mai mare ghețar din Europa. Care este importanța mărimii? Rezervă un tur al celei mai mari peșteri de vânt din România, care are 45 km lungime.

Viata salbatica
Peisajul nealterat al României găzduiește peste 33.000 de specii, inclusiv cea mai mare concentrație de carnivore mari din Europa: lupi și rar râși eurasiatic și pisică sălbatică. Există și peste 5000 de urși. De asemenea, nu trebuie să uitați peșterile care găzduiesc cele mai mari colonii de lilieci din Europa și păsări de pădure, inclusiv vulturi sau bufnițe rare. În Delta Dunării sunt și 300 de specii de păsări de apă.

Țara Înaltă
Transilvania este înconjurată de Carpați, o zonă formidabilă care înconjoară Transilvania. Carstul plin de peșteri din Apuceni a fost transformat în trosnituri pietroase palide de secole de eroziune apoasă. Platișurile Bucegilor sunt prietenoase cu drumeții. Există multe cabane (adăposturi de munte) care oferă adăpost și odihnă călătorilor obosiți, precum și pajiști și chei cu flori sălbatice. Ghizii locali sunt, de asemenea, bucuroși să împărtășească proprietățile medicinale ale plantelor locale – și chiar magia populară!

O istorie plină de culoare
România este cunoscută pentru istoria sa bogată și pentru miturile evocatoare. De la terifianta poveste a inspirației lui Dracula, Vlad Țepeș, până la cercurile magice de piatră dacice care au fost construite cu mult înainte de Hristos, aceste povești sunt o fortăreață. Între, sașii, romanii și grecii s-au luptat pentru un pământ de câmpii fertile și munți înalți. Multe orașe colorate amintesc de basme, înconjurate de biserici fortificate și castele singuratice. România este un amestec cultural, un amestec colorat de saxon-german și maghiar, precum și de romi.

Transilvania
Nu veți dori să ratați această regiune, care are multe legături care îl glorific pe Dracula. Transilvania este un loc magic care îmbină natura uluitoare cu tradițiile bogate, combinând influențele românești și maghiare. Lanțurile distinctive ale Carpaților creează un paradis pentru drumeții, cu pajiști alpine, geologie carstică uimitoare și orașe precum Sibiu, Sighișoara și Brașov emană farmec cosmopolit.

Dracula
Marketerii ademenesc oameni creduli în locuri precum Castelul lui Dracula de lângă Brașov, spunându-le povești despre infamul Conte Suge de Sânge. Nu musca. Bram Stoker l-a creat pe Dracula în 1897. Modelul său istoric, Vlad Draculea (aristocrat din secolul al XV-lea, cunoscut și sub numele de Vlad Țepeș sau Vlad Țepeș), și-a înghesuit dușmanii nu în Transilvania, ci în Țara Românească.

Modernizare
În deceniile care au urmat celui de-al Doilea Război Mondial, pestilele arhitecturale brutaliste au distrus orașe românești odată frumoase și istorice. Aderarea la UE din 2007 a cunoscut o goană spre modernitate, care riscă să erodeze și mai mult farmecul arhitectural din orașe precum Bucureștiul. Bucureștiul a fost odată comparat cu Parisul cu bulevardele sale mărginite de copaci.

Câini
România găzduiește un număr mare de câini vagabonzi, care trebuie tratați cu prudență. Mulți dintre acești câini au devenit sălbatici și au atacat și au rănit grav oameni. Mușcăturile de câine din România prezintă un risc pentru rabie, spre deosebire de Marea Britanie. Românii sunt prietenoși și primitori; nu presupune că câinii sunt.

Drumul Tranfagarasan
Ar putea părea bine că top Gear au votat odată cel mai bun drum din lume. Pe măsură ce străbate peisajele montane uimitoare în timp ce conduceți, nu uitați de mulți muncitori forțați care au murit în procesul de construire a proiectului care a fost proiectul preferat al lui Nikolai Ceașescu.

Oameni, mâncare și cumpărături

Mâncat și băut
Bucătăria românească începe adesea cu o supă. Acesta este adesea acoperit cu usturoi, oțet sau lapte acru.

România este al 9-lea producător de vin din lume. Și este grozav!

Mâncarea de stradă este foarte populară. Unele dintre cele mai obișnuite mâncăruri stradale includ covrigi (covrigi fierbinți cu sare, stropi de susan/mac), placinte (caș, produse de patiserie sărate umplute cu fructe sau produse de patiserie dulci) și mici (rulouri de porc la grătar sau de vită cu muștar).

Ecologizări

De ce drumețiile sunt bune pentru sufletul tău

Multe cercetări au arătat că drumețiile sunt benefice pentru sănătatea noastră. O urcare rapidă este o modalitate excelentă de a-ți crește ritmul cardiac ca exercițiu de formă. Acest infografic este grozav.

Beneficiile pentru sănătatea ta fizică sunt multe. Chiar și o scurtă excursie poate ajuta la reducerea riscului de a dezvolta boli de inimă, la scăderea tensiunii arteriale, a colesterolului și la prevenirea diabetului de tip II.

Drumețiile te pot face mai puternic. Nu este doar pentru picioarele tale. Urcând pe suprafețe neuniforme, navigarea în jurul stâncilor, ramurilor de copaci căzute, peste pâraie și peste rădăcini, vă angajează miezul și vă oferă un antrenament holistic.

Beneficiile fizice ale drumețiilor sunt doar o parte din beneficiile mentale și emoționale generale pe care le poate aduce sănătății tale mintale.

Aceasta nu este o postare „a fi în formă și a slăbi în 30 de zile”. Este 2018, oameni buni, și este timpul să ne concentrăm pe mai mult decât doar estetică. Rezoluția noastră de Anul Nou este să mergem mai mult și să ne îngrijorăm mai puțin. Sănătatea nu este doar cardio și condiționare de forță. Iată zece motive pentru care drumețiile sunt bune pentru sufletul tău și de ce ar trebui să începi drumețiile în 2018.

1. Drumeția este o modalitate excelentă de a-ți limpezi mintea și de a reduce stresul
Ritmul vieții este mai rapid ca niciodată. Suntem în mod constant stresați din cauza locurilor de muncă de la nouă până la cinci, a vieții sociale ocupate și a administratorului vieții de zi cu zi. Drumețiile reduc tensiunea arterială și nivelul de cortizol, care poate avea un efect tranchilizant pe care natura nu-l poate oferi – mai mult decât beneficiile exercițiilor fizice.

2. Drumețiile ne fac mai fericiți
A fi în afara naturii reduce ceea ce psihologii numesc „ruminație”. Acestea sunt modele de gândire negative pe care le repetăm ​​mereu, cum ar fi să ne gândim la momente dezamăgitoare sau jenante sau să ne îngrijorăm cu privire la toate problemele din viața noastră. Nu subestima bucuria de a fi afară.

3. Drumețiile îmbunătățesc calitatea somnului
Mersul pe teren accidentat necesită cu 28% mai multă energie decât mersul pe teren plat. De asemenea, eliminați toți stimulii new age (telefoane, computere și televizoare) pe care îi folosiți adesea pe parcursul zilei și înainte de culcare. Care este rezultatul? Vei dormi mai bine.

4. Drumețiile îți pot îmbunătăți memoria
Cercetările au arătat că cei care petrec timp în aer liber, fie că fac drumeții sau nu, au mai multe șanse să rețină informațiile și să aibă o memorie mai bună. Dacă ești groaznic la Sudoku, apucă-ți ghetele și intră pe pistă!

5. Mersul pe jos reduce anxietatea, depresia
S-a demonstrat că mersul pe jos reduce nivelul de stres și reduce anxietatea. Vă poate ajuta să vă relaxați, să vă încetiniți mintea și să vă permiteți să vă concentrați asupra respirației. În aer liber poate oferi o creștere instantanee a dispoziției și o ameliorare naturală a stresului.

6. Ai o problemă? Fa o plimbare
Cercetările sugerează că creierul nostru este copleșit de toată stimularea mentală și supraîncărcarea de informații pe care o primim în fiecare zi. Aceasta are ca rezultat o reducere a resurselor cognitive și o scădere a creativității și a capacității de rezolvare a problemelor. Este posibil să ne reîncărcăm creierul ieșind în natură, departe de toți stimulii. ).

7. Drumețiile ne pot face mai generoși
Venim mereu acasă simțindu-ne recunoscători pentru natură și pentru recompensele pe care ni le-a oferit, fie că facem drumeții pe noi trasee, fie că descoperim o bijuterie ascunsă. Această creștere a emoțiilor pozitive poate duce la un sentiment mai mare de recunoștință și o generozitate sporită pentru cei din jur.

8. Fă-ți timp pentru a te reconecta și pentru tine
Mersul la o drumeție te poate ajuta să nu mai fii atât de prins în cursă. Uneori, doar acordarea unui moment pentru a te acorda și a te asculta pe tine te poate ajuta să recunoști dacă te simți sub vreme sau mai stresat decât de obicei.

9. Drumeții cu prietenii
În timp ce drumeția singură poate fi o experiență uimitoare care vă poate ajuta să vă simțiți spiritual și reînviat, drumețiile cu prietenii vă pot apropia unul de celălalt și vă poate crea amintiri de durată.

10. Trăiește în prezent.
Ai fost vreodată prezent în acest moment și te-ai concentrat cu adevărat asupra lui? Te poți bucura de frumusețea naturii fără a pune bariere între tine și ea. Totul este real și aproape de tine. Nu există filtre. Doar natura.

Ecologizări

Lucruri de făcut și de văzut în Munții Carpați

Munții Carpați sunt un loc în care legenda și pământul se unesc în armonie. Aceste excursii de drumeții te poartă pe trasee de mare altitudine și îți arată basme despre vârcolaci și vrăjitoare care au rădăcini în satele săsești îndepărtate. Experții locali vor împărtăși povești despre superstiții care au fost transmise de generații de oameni care au trăit în umbra lor în timpul tururilor cu fauna sălbatică.
Munții Carpați sunt bogați în folclor. Pădurile primitive sălbatice găzduiesc urși, lupi și râși. Vulturii aurii zboară printre vârfurile stâncoase, care sunt unele dintre cele mai puțin vizitate din Europa, în timp ce florile sălbatice înfloresc neafectate de agricultura modernă. Platoul Transilvaniei găzduiește castele care se prăbușesc cu vedere la satele medievale, unde oamenii trăiesc vieți care nu s-au schimbat prea mult de-a lungul secolelor.

Carpații – o lecție de geografie

Carpații sunt unul dintre cele mai importante lanțuri muntoase din Europa. Ei aleargă în cercuri strânse în Austria, Cehia și Polonia, Slovacia, Ungaria. România deține majoritatea veniturilor si a vizitelor in google catre xxx porno. Platoul Transilvaniei cu satele săsești, castelele medievale și alte clădiri este îmbrățișat de lanțul Apuseni estic și sudic al Carpaților. Cele mai înalte vârfuri ale Carpaților se găsesc în Tatra Mare din Slovacia, unde unele dintre ele depășesc 2.600 m. Pantele adânci ale Munților Tatra sunt ideale pentru drumețiile de vară.

Observarea faunei sălbatice

Într-unul dintre ultimele refugii din Europa pentru prădătorii mari, vacanțele pot deveni sălbatice. Carpații găzduiesc peste 5.500 de urși în România, 4.000 de lupi și 2.000 de râși eurasiatici. S-ar putea să vedeți vulturii cu pete mai mici și aurii sau pigmei și bufnițe din Ural zburând de-a lungul crestelor stâncoase.
Spectacolul cu fauna sălbatică din Carpați este un loc în care cei mai singuratici oaspeți sunt lupii și râșii. În ciuda urletelor și urmelor care sunt vizibile în zăpadă, observarea acestor animale timide nu este garantată. Fii flexibil și încrezător atunci când mergi peste munți. Ghizii și cercetătorii noștri locali ai faunei sălbatice vă vor ajuta să vă apropiați cât mai mult posibil de creaturi. Veți fi învățat abilitățile de bază de urmărire de către ghizi și, de asemenea, veți obține o privire de ansamblu asupra ecosistemului carpatic.
Observațiile de urși sunt mai frecvente, dar sunt încă imprevizibile. Urșii au obiceiuri utile și habitate preferate pe care le înțeleg experții locali. Pielele sigure de pădure sunt un mod unic și palpitant de a vedea urșii în habitatul lor natural.

Plimbare in Muntii Carpati

Vacanțele de plimbare în Munții Carpați sunt un fundal al peisajelor montane carstice uimitoare, al satelor săsești și al pădurilor primitive. Nu suntem siguri dacă acest lucru se datorează faptului că natura nu este strigătă în jos sau pentru că nu se vorbește atât de mult despre munți. Carpații sunt încă una dintre cele mai subestimate destinații de drumeții din Europa.
Valea Barza, langa Brasov, ofera posibilitati de drumetii prin pajisti de fane si schituri montane. Cheile Zărneștilor sunt sculptate în calcarul Parcului Național Piatra Craiului. Oferă un contrast puternic cu pășunile montane deschise. Traseele alpine ale Munților Bucegi, care se înalță peste 2.000 m, sunt și ele parfumate de flori sălbatice. Unele dintre aceste specii rare pot fi găsite în Europa. O singură orhidee Lady Slipper rămâne sălbatică în Marea Britanie.
Puteți găsi o varietate de drumeții de o zi, care variază de la ușoare la moderat dificile, precum și rute mai provocatoare de mai multe zile de munte înalt. Puteți face și plimbări autoghidate, dar fiți încrezători și nu lăsați pădurile dese să vă stea în calea navigației. Drumețiile cu ghid sunt supravegheate de un ghid local care se va ocupa de traseu. Acest lucru vă permite să vă bucurați de peisaj și să căutați animale sălbatice și păsări. Folclorul local și sfaturi despre bucătăria locală vă vor fi împărtășite. Această cunoaștere este posibilă doar datorită unei înțelegeri profunde a zonei.

Alte activități în Munții Carpați

Pentru o aventură palpitantă, nu trebuie să porți bocanci de drumeție; călăria și raftingul sunt toate modalități la fel de interesante de a explora vastele văi carstice. De asemenea, vă puteți pompa adrenalina sub suprafața calcaroasă a Munții Apuseni din România, care are caverne mari care sunt deschise explorărilor subterane ocazionale și mai serioase.

Pentru plimbări tradiționale cu sania în satele transilvănene, înfășurați-vă în iarna de basm din Carpați și îmbrăcați-vă schiurile pentru a vă bucura de sporturi palpitante de zăpadă în înaltele Tatras din Slovacia.

Bucurați-vă de cultura Carpaților
Se crede că Bram Stoker a scris Dracula după ce a citit legendele și miturile care emanau din aceste vârfuri cețoase și dramatice. În timp ce legenda celui mai proeminent mitic „fiu al regiunii” poate fi exagerată, veți auzi un folclor plin de operă în timpul unei vacanțe în Munții Carpați. Aceste legende sunt păstrate în modurile tradiționale în care oamenii încă trăiesc. Viscri, un sat săsesc inclus pe lista UNESCO, pare neafectat de trecerea timpului. În locuri în care agricultura modernă nu a ajuns încă, caii și căruțele ară câmpurile. Meșterii locali țes haine și sculptează instrumente muzicale folosind abilitățile tradiționale.

Veți avea ocazia să locuiți în sate rurale carpatice cu conte ardelean, cazând în casele de oaspeți ale familiei sale restaurate. Veți fi întâmpinați cu o căldură la fel de caldă precum palinka de casă (coniac de prune).

Puncte de evidență ale Munților Carpați

Parcul National Piatra Craiului
Acest colț uimitor al Carpaților găzduiește chei adânci și peisaje accidentate de calcar-cars. Această plimbare pe creastă este una dintre cele mai frumoase (deși oarecum periculoase) drumeții în Munții Carpați. Durează două-trei zile de la nord la sud și se poate ajunge din Zărnești. De asemenea, puteți alege să faceți o excursie de o zi prin uimitorul Cheile Zărnești.

Parcul Natural Apuseni
Paradisul aventurii subterane, Carpatii Romani de Vest. O rețea de caverne sculptate din calcar de râurile subterane strălucește cu cristale. Puteți face drumeții și aici, dar va trebui să fiți deasupra solului. Podișul Lumii Pierdute vă duce prin unele dintre cele mai îndepărtate sate de munte din Carpați și văi carstice abrupte, păduri dese și alte peisaje uimitoare. De asemenea, iarna este posibilă schiurile de turism.

Muntii Bucegi
Pentru a găsi cel mai uluitor peisaj de munte înalt din Carpați, mergeți spre sud de Brașov. Aceste trasee, care pot fi accesate prin telecabină, trec peste 2.000 m prin pajişti pline de flori sălbatice. Chiar și vara, puteți călători cu vârfuri acoperite de zăpadă ca fundal.

Brasov
Acest oraș medieval este o bază excelentă pentru vacanța în Carpații Meridionali. Locația centrală a acestui oraș permite acces ușor la cele mai bune drumeții și sporturi de iarnă din regiune. Este un loc grozav pentru iubitorii de animale sălbatice. Puteți vedea urși din pieile situate chiar în afara orașului. Munții din jur au și râși și lupi. De asemenea, puteți obține soluția de Dracula în apropiere, la Castelul Bran, un castel din secolul al XIV-lea.

Ecologizări

Descopera minunatul TRANSRARAU

Transrarau, o autostrada care te duce in uimitoarea lume a pietrei din Muntii Rarau cu peisajul sau de basm, se numeste Transrarau. Traseul de munte se desfășoară pe 10 km între satul Chiril din Valea Bistriței (în stânga) și Pojorata, în dreapta. Trece prin stânci albe impresionante, păduri seculare și poieni deschise. Vederi uimitoare pot fi găsite la vârful Raraul la 1651m. Peisajele și înălțimile Transraului sunt foarte asemănătoare cu cele ale altor autostrăzi alpine precum Transalpina sau Transfăgărășanul. Veți putea descoperi frumusețea naturii și armonia care este unică în satele de munte.

Chiril – Vf. Rarau

Transrarau incepe in Valea Bistritei. Aceasta este o zonă frumoasă și liniștită, bogată în atracții turistice. Cheile Zugreni sunt situate in apropierea satului Chiril, si au fost sapate in raul Bistrita intre doua masive – Pietrosul Bistritei si Giumalau. Apa formează aici mici cascade, insule și vârtejuri de curse, care sunt înconjurate de pereți stâncoși. Cabana Zugreni este situată pe una dintre acestea. Aici puteți încerca pescuitul, tiroliana și raftingul. De asemenea, vă puteți bucura de un picnic în zone special create în timp ce vă bucurați de frumusețea naturii. Traseele continuă spre Vatra Dornei (o stațiune excelentă pentru pasionații de sporturi de iarnă) sau Lacul Roșu (Lacul Roșu).

Autostrada urcă pe serpentine largi de la Chiril, lăsând în urmă case împrăștiate pe câmpuri și făcându-și drum prin pădure bogată de conifere. Masivul Giumalau se vede in stanga si padurea Slatioara in dreapta. Acest drum se intersectează cu Mănăstirea Rărău, care este un mic halidom care datează din 1538. Potrivit legendei, domnitorul Petru Rareș și familia sa au fugit de invazia tătarilor. Doamna Elena și soțul ei și-au găsit refugiu la mănăstire. Prințul a construit această biserică ca un cadou de mulțumire. Acum adăpostește două icoane făcătoare de minuni. Legendele susțin că una dintre icoane nu a fost pictată de o mână umană și că a dispărut uneori din cadrul ei, revenind doar din cauza muncii grele a călugărilor.

În continuare, traseul te duce la Vârful Rărău (1651 m), care este cel mai înalt punct din masivul Rărău. Frumusețea Pietrele Donei se dezvăluie cu generozitate. Curajoșii pot escalada aceste roci grozave de fildeș și se pot bucura de o panoramă cu adevărat uluitoare. Un fundal fermecător invită turiștii să facă drumeții. Cabana Rarau dispune de cazare. La un kilometru distanță se află Peștera Liliecilor, care este cea mai mare formațiune carstică din acest masiv.

Limita de viteza intre Cabana Chiril si Cabana Rarau este de 30 km/h. Din cauza curbelor înguste și a drumurilor abrupte, traversarea Transraului este o provocare.

Varful Rarau – Pojorata

Traseul merge de la Cabana Rarau pana in satul Pojorata si se intinde pe o zona ce imbina paduri dese cu platouri vaste. Câteva serpentine accentuate te duc la Șaua Fundul Colbului, unde poți vedea maiestuosul vârf Giumalau (1857m) și Țara Dornei. Drumul continuă spre Valea Moldovei, care este înconjurată de crestele Adam-Evei, de aici.

Se ajunge usor in Muntii Rarau printr-o retea de autostrazi. De la Chiril la Pojorata, Slatioara, Campulung Moldovenesc si Campulung Moldovenesc, veti gasi trasee marcate care arata frumusetea masivului. Vă recomandăm să petreceți noaptea într-un cort, în ciuda faptului că în apropierea vârfului există multe opțiuni de cazare. Acest lucru vă va permite să vă bucurați de liniștea munților și de culorile uimitoare ale răsăritului.

Transrarau este un drum interesant care combină adrenalina și priveliștile uluitoare. Vă permite să accesați unele dintre cele mai populare atracții turistice din masiv, inclusiv Mănăstirea Rărău și Stâncile Doamnei. Autostrada circulă și prin locuri frumoase. Poți fie să mergi pe jos, fie să mergi pe două roți și să traversezi trasee marcate care îți vor permite să descoperi mai mult din frumusețea muntelui. Transrarau este o aventură cu adevărat unică, care vă permite să vă reîncărcați bateriile fără agitația orașelor. Bucurați-vă de peisaje sălbatice, liniște și aer curat.