Jurnal: zilele 4-6

posted in: Ecologizări | 0

Ziua 4 (4 martie 2013)

[NewsFalticeni.ro] – foto

 


Facem plinul la Dromader

 

Dupa o noapte de odihna la Clubul Copiilor din Vatra Dornei pornim la drum. Mancam din mers miez de nuca, ciocolata si covrigei de la Nicu Paduraru din Falticeni. La scurt timp dupa iesirea din Vatra Dornei le acordam un interviu telefonic celor de la radio Orion FM.

La Poiana Stampei suntem invitati la masa de pranz de domnul primar Viluţ Mezdrea.

 

 

 

 

In timp ce urcam pasul Tihuta ne dam seama ca suntem foarte incarcati. Facem un scurt inventar al lucrurilor la care am putea renunta, gandindu-ne ca pe tot parcursul calatoriei ne vor ingreuna mult inaintarea. Ne hotaram ca dupa ce trecem de Cluj sa schimbam sacii de dormit de iarna cu cei de vara, sa renuntam la doua flanele, manusi, caciulile de rezerva si la o pereche de colanti.

Pana atunci impingem Dromaderul in continuare, transpiram, scoatem limba de-un cot si refuzam sa credem ca inaintam cu mai putin de 4 km/h.

 

 

 

Rupti de oboseala ajungem la Piatra Fîntînele si cotim la dreapta pe un drum forestier catre sediul Asociaţiei Tăşuleasa Social. Ajungem aproape de inserare ghidati telefonic de Ana. La poarta ne asteapta Victor care ne cazeaza la mansarda. In scurt timp facem cunostinta cu Paul si Iulian, intorsi de la o tura de schi.

Nimic nu se aseamana cu Tăşuleasa Social: incalzire centrala, dusuri, “Camin Cultural”, toate acestea in creierul muntilor si toate facute prin voluntariat. Vizionam doua filme impresionante despre activitatea celor de aici. Astfel aflam ca au plantat zeci de hectare de padure, ca intr-o vara cazeaza sute de voluntari, ca sute de copii sunt instruiti in Padurea Pedagogica, ca pe aici se perinda formatii de muzica si au loc piese de teatru.

Stam de vorba la un ceai cu Alin, presedintele asociatiei, om chipes, modest si plin de umor fin. Ne simtim ca in familie.

Despre Tăşuleasa Social, totul la superlativ!

 

 

Ziua 5 (5 martie 2013)

 

Parcurgem 45 km. Facem pauzele mai scurte. Mergem cu pas intins favorizati de coborare. Ritmul ne solicita muschii antagonisti asa incat maine ne vom trezi cu febra musculara. Pe drum ne intalnim cu Boris si prietenii lui aflati in excursie in Romania.

 

 

Ne prinde intunericul si ne punem vestele reflectorizante si lanternele frontale. La intrare in Bistrita, unul mic, cocosat si cu tigara in coltul gurii ne intreaba uitantudu-se la Dromader:
– De unde-l tăt împinjeti asa?
– De la Fălticeni, si-l ducem până în Spania.
– Mai las-o, mai las-o!!!

 

60.000 de pasi – portia zilnica de sanatate.

 

 

Ziua 6 (6 martie 2013)

 

 

 

Dimineata ne dor coastele, umerii, talpile. Ne taram vreo 17 km si dormim lati 2 ore intr-un camp.

 

 

Nu auzim masinile, dar in final ne trezeste o musca. Ne luam rucsacii in spate si impingem in reluare Dromaderul. Nu ne vorbim ore intregi.

 

 

 

 

In apropiere de Beclean ne mai revenim si fara sa ne dam seama crestem ritmul. Ajungem pe intuneric la pensiunea Bradet, unde ne cazam prin bunavointa domnului primar al orasului Beclean.

——————————————————————————————————-
[detaliile proiectului]   [sponsori]   [sprijina proiectul]   [jurnal]   [Facebook]

Today they’re giving away a few copies of things
Comments are closed.