Jurnal: zilele 1-3

posted in: Ecologizări | 0

Ziua 1 (1 martie 2013)

Prima zi de primavara coincide cu ziua plecarii noastre. La Colegiul Tehnic “Mihai Bacescu”, kilometrul zero al drumului nostru, avem parte de un calduros “drum bun!” din partea personalului didactic si a elevilor, reprezentantilor Primariei Falticeni si a prietenilor.
 

[Facebook]

 

 

 

 

 

 
Dupa cateva fotografii alaturi de prieteni si familie, ne luam ramas bun si ne punem in miscare alaturi de membrii Academiei Pamantul Viu care ne conduc cativa kilometri.
 

Parasim Falticeniul si intram in Radaseni, prima localitate din drumul nostru catre Gibraltar.

 

 

Ni se ureaza bafta si vreme buna de catre localnici.

 

 

Lasam in urma Radaseni-ul si ne indreptam catre Cornu Luncii.

 


Acasa la nea Nicu.

 


Dumnealui din Cornu Luncii.

 

 

La intrare in Gura Humorului primim medicamente de la Relu Ursache si prietenii lui care se deplasau spre Cîmpulung Moldovenesc.

 

In prima seara dupa kilometrul zero ne simtim putin obositi, ne ustura talpile si ne dor umerii. Suntem gazduiti la Gura Humorului de Cristi Maganu si familia lui, om sfatos si dintr-o bucata, care din cinci vorbe ne lamureste ca nimic nu se face fara ajutorul lui Dumnezeu si ne indeamna ca in drumul nostru sa aprindem din cand in cand cate o lumanare pe la sfintele biserici.
Langa sfaturi sotia lui adauga ardei umpluti si sarmale cu smantana, paine de casa si cate un lichior, de coboara un somn din tavan ca nu-l mai putem urmari pe Cristi…

 

Ziua 2 (2 martie 2013)

[NewsFalticeni.ro] – foto


A doua zi plecam din Gura Humorului la ora 9. Dupa 11 km se sparge o coronita de la una din rotile remorcutei.
 

 

Remediem neajunsul folosind alifie de galbenele in loc de vaselina. Reparatia completa o face Dan, varul lui Calin din Cîmpulung Moldovenesc, la care ramanem peste noapte. Dupa o tochitura cu mamaliga si un dus intram repede in lumea viselor.
 

 

Ziua 3 (3 martie 2013)

[NewsFalticeni.ro] – fotografii

 

Duminica dimineata, la intrare in Pojorata, un domn Marcel ne asteapta cu doua cafele pe capota masinii:

– Salutari! V-am vazut la televizor!

 

Pe masura ce inaintam spre Mestecanis vantul bate din ce in ce mai tare din fata ingreunandu-ne mult inaintarea. Camioanele ridica mereu valuri de apa si dupa o ora aratam ca doua picturi de Jackson Pollock.

La ora 13, cu ajutorul mijloacelor moderne de deplasare, familia ne ajunge din urma.

 

 

Cei de la News Falticeni ne acosteaza pentru un interviu.

In drum spre Vatra Dornei, dupa pasul Mestecanis, bem un ceai fierbinte la Iliuta Hariuc.

 

 

 

Suntem la sfarsitul celor 43 km. Spre surprinderea noastra, la intrare in Vatra Dornei ne asteapta presa. Stabilim un interviu prin telefon pentru a doua zi.

Intr-un sfert de ora ne intalnim cu domnul profesor Mihai, om cu inima mare care ne cazeaza la Clubul Copiilor.

——————————————————————————————————-
[detaliile proiectului]   [sponsori]   [sprijina proiectul]   [jurnal]   [Facebook]

Because of the bleak financial picture, lausd superintendent ramon cortines said his district can no longer afford to lose the $4,900 per pupil the state pays the district by releasing students to https://www.essayclick.net/ other school systems
Comments are closed.