Jurnal: zilele 48-50

posted in: Ecologizări | 0

Ziua 48 (17 aprilie 2013)

Ne trezim la cinci dimineata. La ora sase suntem deja pe drum. Ne indreptam spre Celje respectand viteza legala.

Orasul are un centru vechi foarte frumos, este pavat cu granit si plin de cafenele. Privim totul din mers.

La ora amiezii asfaltul ne incinge picioarele. Instinctiv cautam umbra. Iesim din oras pe o faleza asezata de-a lungul raului Savinia.

Discutam cu doi tineri care ne explica cum e cu iesirea din oras. Atmosfera este una de relaxare, dar noi suntem preocupati cu kilometrii, astfel incat dupa o ora ne aflam deja in Zalec.

La iesirea din oras ne spalam un rand de haine pe care le uscam pe rucsac. Cu acest tablou ne prinde seara discutand despre cazare cu un domn foarte amabil care ne ofera drept loc de dormit o casa veche traditionala pe care a achizitionat-o pentru placerea personala.

 
 
Zilele 49-50 (18-19 aprilie 2013)

In aceste doua zile ne apropiem de Liubliana.

Suntem cazati intr-un camping la 5 km de centru. Trebuie sa va spunem ca pana astazi avem parcursi 1200 km. Ne-au intrebat prietenii de ce n-am sarbatorit primi 1000 de km. Nu prea ne-a ars de sarbatoare, piciorul mi se umfla in continuare in fiecare seara. Ma trezesc de doua-trei ori pe noapte si il masez cu tot felul de alifii. Pe parcursul zilei urmatoare fac pauze dese stand cu piciorul in sus. Imi pun tot felul de intrebari.

Astazi am intalnit un tip de vreo 60 de ani care nu are decat o bicicleta. Literalmente asta e singurul bun pe care il poseda. Nu are casa, nu are cort si traieste pe malul unui rau. Este nascut in Italia, vorbeste o engleza perfecta, este curat (nu stiu cum reuseste sa faca asta) si este foarte destept. Imi spune:
– Poate ca ar trebui sa iti asculti corpul!
Ne invita cu el pe malul raului, dar suntem deja la poarta campingului. La despartire, Renato (asa il cheama) ne spune ca ne va purta in gandurile lui.


Călin.
 

——————————————————————————————————-
[detaliile proiectului]   [sponsori]   [sprijina proiectul]   [jurnal]   [Facebook]

That’s an interesting business model for this particular domain they are operating in
Comments are closed.