Jurnal: zilele 46-47

posted in: Ecologizări | 0

Ziua 46 (15 aprilie 2013)

Dimineata o doamna in varsta de peste 80 ani cu un par alb coafat apare in fata cortului cu doua cafele. Sta cu tava in mana pana terminam de baut. Apoi ne arata drumul catre Ptuj, ne explica cum este treaba cu vremea si ne ureaza drum bun. “Vremea” este singurul cuvant pe care l-am inteles, intrucat suna ca in romaneste.

In Ptuj intram intr-un bar cu internet wireless si scriem jurnalul. Tot aici incarcam telefonul si aparatul de fotografiat. Intre timp ii intalnim pe Daniel si Oscar, doi impatimiti ai calatoriilor.

Unul din ei ne marturiseste ca a parcurs si el 1000 km la pas. Imi spune ca daca simt dureri in picior af fi bine sa iau 2-3 aspirine pe zi pentru ca altfel celalalt picior va prelua sarcini suplimentare si va fi suprasolicitat. Baietii ne explica in amanunt etapa pe care o avem de parcurs in aceasta zi si locurile din care putem sa ne aprovizionam la un pret convenabil.
Ca si in Ungaria, in barurile din Slovenia fumatul este interzis. Cine vrea sa fumeze o face afara intr-un colt special amenajat, de multe ori in picioare. Nimeni nu se revolta.

 
Ziua 47 (16 aprilie 2013)

Pentru o lunga perioada de timp nu vom depasi 30-33 km/zi. Cu toate acestea nu avem prea mult timp sa zabovim in orasele mari. Scriem jurnalul sau facem cumparaturi apoi cautam iesirea spre urmatoarea localitate. De multe ori nici nu observam reactiile localnicilor la aparitia Dromaderului. Din cand in cand cate unul ne trage de maneca cerandu-ne explicatii.

A patra zi de Slovenia este una cu soare, lucru bun, pentru ca si in aceasta seara dormim la cort. Instalam cortul in fata unui depozit de materiale, pe un petec de iarba chiar langa sosea. Pana pe la ora dousprezece noaptea masinile trec una dupa alta. Adormim tarziu.


Călin.
 

——————————————————————————————————-
[detaliile proiectului]   [sponsori]   [sprijina proiectul]   [jurnal]   [Facebook]

While these are important for students’ development, what about the kind of creative play that fosters imagination, communication, curiosity, and problem-solving
Comments are closed.