Jurnal: zilele 39-40

posted in: Ecologizări | 0

Ziua 39 (8 aprilie 2013)

Ca de obicei mergem foarte lent, numarand kilometru cu kilometru. Pe la amiaza intram in Dombovar.

La un colt de strada ne abordeaza un domn inalt si bine facut. Intreaba incotro calatorim, daca mergem cu pasul si care este scopul acestei calatorii. Vorbeste destul de bine engleza asa ca ne intelegem usor. Ii explicam ce vrem sa facem si in timp ce ne prezentam aflam ca acel domn este chiar primarul orasului Dombovar. Ne invita la un pranz la restaurantul Fortuna unde vine impreuna cu familia si un reporter. Stand la masa ii acordam un interviu. Domnul Lorand Szabo ne cere adresa din tara promitandu-ne ca ne va trimite un ziar acasa.

Dupa masa facem cateva fotografii impreuna, le multumim si ne indreptam spre Kaposvar.

Mergem pana se intuneca si gasim o cazare cu 10 euro de persoana. Pana la ora 12 ne spalam hainele si le uscam pe calorifer.

 
Ziua 40 (9 aprilie 2013)

Daca in prima parte a Ungariei campurile erau pline de solarii, aici predomina palcurile de padure. Observam suprafete mari ingradite, probabil Paulownia. Sunt de toate marimile, de la puiet pana la arbori maturi. Loturile sunt foarte ingrijite. Remarcam foarte multe masini ale ocolului silvic patruland ziua intreaga.

Ne deplasam pe un drum cu putine subiecte demne de fotografiat. Ziua se scurge la fel ca si celelalte.

Prin Kaposvar trecem pe la periferie, centrul ramanand la 2-3 km in stanga noastra. Nu ne putem permite sa ne deplasam intr-acolo avand in vedere problemele mele de sanatate.

Fructificam ziua intreaga, iar noaptea montam cortul intr-o benzinarie.

Călin.
 

——————————————————————————————————-
[detaliile proiectului]   [sponsori]   [sprijina proiectul]   [jurnal]   [Facebook]

Numerous studies over the past decade have revealed similarly positive findings, and https://pro-academic-writers.com/ no study has determined that the program lowers test scores
Comments are closed.