Jurnal: zilele 37-38

posted in: Ecologizări | 0

Ziua 37 (6 aprilie 2013)

Dimineata inca ploua asa ca ne gandim sa plecam ceva mai tarziu. Intre timp mai stau cu picioarele pe pereti. De indata ce se opreste ploaia pornim la drum (speram sa nu va plictisim cu aceste fraze repetitive, dar multa vreme de-acum incolo modul nostru de viata se va desfasura pe drum). Uneori parcurgem si 10 km fara sa ne spunem o vorba. Privim soseaua, privim in jur, ne privim incaltarile, ne inghitim saliva, privim soseaua. Apoi repetam. Ne-am nascut mergand. “Unde mergi, maica??” “La Gibraltar, maica!”.
“P-aci ii drumul!”

Si uite asa ne prinde intunericul fugind din holul unui hotel, speriati de pretul camerelor. Ratacim pe strazile Bonyhadului in cautarea unui pat. Intrebam mai multe persoane unde am putea gasi un loc de dormit. Si noi si ungurii facem apel la limba gimnastica si dupa o suita de gesturi mai mergem vreo 5-6 strazi pe niste dealuri, cum nu-i place piciorului meu, sa cautam pensiunea Koller.

Dupa aproape o ora ajungem la pensiune. Suntem speriati de-a binelea de luxul care se vede prin geamurile pensiunii. Neavand incotro, ne incercam norocul. Ne intampina un batran cu aer de aristocrat urmat imediat de un tanar. Bineinteles ca pretul este exorbitant. Mai schimbam cateva cuvinte si spre surprinderea noastra ni se ofera o camera la pret de camping. Toata pensiunea este intesata de tablouri.

Ne intrebam ce cautam aici. Douazeci de minute mai tarziu se aud batai in usa. Cand deschid il zaresc pe batran zambind in cadrul usii cu doua sandvisuri si doua pahare cu vin. Suntem coplesiti!

 
Ziua 38 (7 aprilie 2013)

Ungaria, ca o fata de masa, se razbuna. Sapte vai si-o vale adanca, la care se adauga tot atatea dealuri. Cand urc, unghiul sub care calc imi da dureri in picior asa ca prefer sa inaintez cu spatele spre directia de deplasare. Nestiind ce ma asteapta iau incetisor deal cu deal spunandu-mi ca acesta trebuie sa fi fost ultimul. Cand incerc sa ma deplasez cu fata simt tensiune in picior asa, ca merg inapoi–inainte spre Gibraltar. Intr-o zi de mers acumulez cam 4 km de mers cu spatele.
 
Cum legea rezonantei lucreaza, cei doi baieti care merg spre Spania se intalnesc cu un francez care vine din sens opus si merge spre Grecia. Bineinteles, tot pe jos.

Il cheama Stephen si cara totul cu spatele. Priveste curios Dromaderul. Stam de vorba vreo 10 minute apoi facem fotografii si ii dam o carte de vizita. In cateva zile va ajunge si in Romania pe care spera sa o traverseze intr-o luna. Ne uram drum bun reciproc.

Pe inserat bem gratis un ceai la un birt, prin bunavointa barmanului.

Iesim in strada unde un mosulica ne spune ca locul in care am putea sa dormim este la o benzinarie, la capatul satului. Mai exact: IN VARFUL DEALULUI!

Călin.
 

——————————————————————————————————-
[detaliile proiectului]   [sponsori]   [sprijina proiectul]   [jurnal]   [Facebook]

But with google now allowing for official beta testing through the play store, facebook has unsurprisingly been swift to hop on the bandwagon
Comments are closed.