Jurnal: zilele 30-31

posted in: Ecologizări | 0

Ziua 30 (30 martie 2013)

In drum spre Nadlac scapam de ploaie dar nu si de vant. Mergem in acelasi ritm lent astfel incat dupa-amiaza pe la ora cinci suntem in oras. Ne intalnim cu domnul director al colegiului teoretic Josef Gregor Tajovsky care ne asigura cazarea intr-o sala de clasa. Suntem super multumiti. A doua zi ne pregatim sa trecem vama. Este Pastele catolic; primim de la domnul director cozonac, oua, prajituri. Apoi ne invita la un ceai. Timp de jumatate de ora purtam un dialog agreabil. La sfrasit ne strangem mainile si ne ureaza drum bun.

 

Ziua 31 (31 martie 2013)

Azi-noapte s-a schimbat ora. Dimineata trecem vama fara probleme. Vamesul se uita la cartile de indentitate si ne intreaba daca suntem hotarati in ce vrem sa facem. Dupa cativa pasi ne trezim pe pamant unguresc. In urmatorii 5 km observam ca pe campuri este plin de caprioare, iepuri si fazani.

Inaintam pe langa lunca Muresului pana la Cenadul unguresc. In aceasta localitate se vorbeste inca foarte mult romaneste.

Ne indreptam spre Mako. Ma gandesc cu tristete la cei 40 de km pe care ii parcurgeam altadata. Nici nu poate fi vorba de a relua ritmul de la inceputul calatoriei. Piciorul imi este tensionat si amortit, ceea ce ma face sa-mi controlez fiecare pas. Pornim la drum mai dimineata ca de obicei pentru a avea parte de lumina zilei cat mai mult.


Dupa-amiaza suntem in Mako. Ne odihnim pe toate bancile din oras.

 

Sunt rastele de biciclete peste tot. Doua ore cat ne invartim prin oras persoane de toate varstele folosesc intens pistele.


In Mako toata lumea e pe bicicleta.

 

Ne fascineaza arhitectura bailor termale.


Călin.
——————————————————————————————————-
[detaliile proiectului]   [sponsori]   [sprijina proiectul]   [jurnal]   [Facebook]

It still has its fair share of bugs crawling through, but after the teaser back in february, there’s still much for mac users to be excited about
Comments are closed.